امروز : ۲۴ تیر ۱۴۰۴ (2025/07/15)

هاست و دامین چیست؟

در دنیایی که اینترنت بخش جدایی ناپذیری از آن شده است و بدون اینترنت تقریبا هیچ کاری را نمی توان تصور کرد که به درستی انجام شود.
این شبکه جهانی در واقع میلیارد ها دستگاه را به هم متصل می کند و کمک می کند انسان ها بی واسطه با هم در ارتباط باشند.

این ویژگی کمک کرده است مرز ها معنایی نداشته باشند و امروزه سایت هایی مانند آمازون به یک فروشگاه اینترنتی بدون مرز تبدیل شود.
شاید تا چند سال پیش تصور اینکه قرار است اینترنت تا این اندازه در زندگی های روزمره ما رخنه کند یک تصور دور از انتظار بود اما الان ما برای ابتدایی ترین کار ها و پرسش های خود سراغ اینترنت می رویم.

دیگر در گرما و سرما برای خرید ها و مشاهده نمایشگاه ها از خانه بیرون نمی رویم یا به ندرت این کار را می کنیم و سعی می کنیم تمام خرید ها و بازدید ها از محصولات جدید شرکت ها را به اینترنت بسپاریم و مستقیم از سایت کمپانی ها نسبت به عرضه آخرین محصولات آگاه شویم.

یکی از مهمترین اجزای اینترنت سایت ها می باشند. سایت ها در واقع مجموعی از صفحات هستند که با اهداف خاصی طراحی می شوند مانند اطلاع‌رسانی، فروش محصولات، آموزش، سرگرمی یا حتی تعامل با کاربران.
امروز شما هیچ کسب و کاری را پیدا نمی کنید که در بیلبوردهای تبلیغاتی خود نامی از سایت خود نبرد! یا در تبلیغات فضای مجازی خود راجع به سایت خود اشاره نکند!

بله امروزه مهمترین عامل در پیشرفت یک کسب و کار این است که سایت داشته باشد طبق آمار ها مردم به کسب و کارهایی که برای خود سایت دارند اعتماد بیشتری دارند و این یک حقیقت کتمان ناپذیر است.

سایت ها علاوه بر اینکه یک بستر مناسب برای معرفی محصولات و خدمات شما هستند به شما در جذب مشتریان بالقوه هم کمک می کنند! لابد پرسشی که دارید این است که چطور سایت ها این کار را انجام می دهند؟

چگونه سایت باعث افزایش مشتری می شود؟

وقتی سایتی راه اندازی می شود و به گوگل و موتور های جستجو دیگر معرفی می شود به مرور با بروزرسانی ها و مقالاتی که در سایت قرار می گیرد جایگاه بالاتری در نتایج جستجو پیدا می کند! صد البته که این جایگاه بالاتر حاصل صرف زمان و هزینه زیادی برای SEO می باشد تا رتبه های بالاتر را به خود اختصاص دهید.

اگر شما به عنوان یک سایت در معرفی یا فروش محصولات خود در جایگاه بالایی در گوگل قرار داشته باشید دیگر نیاز نیست به صورت 24 ساعته در دفتر کار یا فروشگاه خود باشید! این سایت شما می باشد که همیشه در دسترس است و مشتریان با سرچ کردن خدمات شما در گوگل به سایت شما هدایت شده و نسبت به مشاهده یا خرید محصول شما اقدام می کنند.

پس یک سایت فقط برای اعتماد مشتریان و زینتی نیست! بلکه یک بستر بسیار بزرگ و بدون محدودیت برای افزایش فروش و معرفی خدمات هم می باشد.

بنابراین به راحتی می توان گفت نیاز به داشتن یک وب سایت برای برندینگ بهتر یک ضرورت است.

اما برای داشتن یک وب سایت دقیقا به چه چیزی نیاز داریم؟

پاسخ دو کلمه می باشد: هاست و دامنه

هاست و دامین چیست؟

هاست: به فضایی روی یک سرور اختصاصی که توسط یک شرکت هاستینگ راه اندازی می شود و در اختیار کاربران خود برای بارگذاری داده ها و اطلاعات سایت قرار می دهد هاست می گویند.

این ساده ترین تعریف از هاست می باشد! هاست ها در واقع مانند هارد ها عمل می کنند و داده ها را در خود قرار می دهند و با کانفیگ های خاصی که دارند کمک می کنند داده در اینترنت نمایش داده شود.

هاست ها انواع مختلفی دارند و در ادامه راجع به هاست ها به صورت مختصر صحبت خواهیم کرد.

دامنه: نامی که هر وب سایت برای خود انتخاب می کند را دامنه می گویند! مانند کمپانی گوگل که نام google.com را برای وب سایت خود انتخاب کرده است. پس هر سایتی که در اینترنت مشاهده می کند یک نام به همراه یک پسوند دارد که به آن دامنه می گویند.

این دامنه ها به کمک نیم سرور ها به هاست متصل می شوند و با وارد کردن آن در مرورگر به هاستی که روی آن قرار گرفته اند هدایت می شوند و فایل ها را نمایش می دهند.

با این تفاسیر می توان گفت دامنه ها صرفا یک نام می باشند و در کیفیت یک وب سایت تاثیری ندارند! و تاثیر‌ آن ها را می توان در بحث برندینگ و سهولت در بخاطر سپردن نام آن خلاصه کرد.

دامنه ها پسوند های مختلفی دارند که به پسوند های عمومی , کشوری و تخصصی تقسیم می شوند.

پسوندهای عمومی: پسوند هایی نظیر (com)، (org)، (net)، (info)، (biz)


پسوندهای کشوری: پسوند هایی که مربوط به کشور ها می باشند مانند (ir برای ایران )، (us آمریکا)، (uk بریتانیا)، (de آلمان)، (cn کانادا)


پسوندهای تخصصی: پسوندهای تخصصی برای مشخص کردن موضوع یا نوع فعالیت سایت به‌صورت دقیق‌ تر طراحی شده‌اند (tech)، (store)، (app)، (online)، (name)

دامنه ها عموما به صورت یکسال به بالا قابل تهیه می باشند و در صورتی که تمدید نشوند وارد چرخه حیات دامنه می شوند که در مقاله ارجاع داده شده می توانید اطلاعات دقیق تری را به دست بیاورید.

مالکیت دامنه:

یکی از موضوعات مهم که در ثبت دامنه باید در نظر داشته باشید بحث مالکیت دامنه می باشد. گاهی دوستان شما و برنامه نویس یا طراح سایت اقدام به ثبت دامنه به جای شما می کند و در زمان قطع همکاری متوجه می شوید دامنه به نام شما نیست و در واقع اصلا شما مالکیت دامنه را ندارید. این مورد در زمان هایی که مشکلات کاری رخ می دهد به شدت خود را نمایان می کند.
سایتی که شما برای آن هزینه کردید و تمام وقت روی آن مشغول بودید الان یکی از مهمترین رکن های خود یعنی دامنه را از دست می دهد.

فراموش نکنید رتبه یک وب سایت متعلق به دامنه هست و تغییر دامنه باعث می شود رتبه سایت از بین برود!
در بحث مالکیت دامنه یک موضوع اساسی این است که شما با پروسه قوانین مالکیت آشنا باشید.

در دامنه های بین المللی مالکیت با شخصی می باشد که دامنه روی ایمیل آن شخص ثبت شده است! یعنی وقتی شما در یک شرکت هاستینگ ثبت نام می کنید و ایمیل خود را وارد کرده اید به صورت پیش فرض دامنه روی ایمیل ثبت نامی فعال می شود و مالکیت آن با صاحب ایمیل خواهد بود.

پس در نظر داشته باشید هیچگاه دامنه را در پنل هیچ شخصی حتی نزدیک ترین افراد به خود ثبت نکنید و از پنل کاربری مجزا برای ثبت دامنه استفاده کنید یا حداقل بعد ثبت دامنه و راه اندازی سایت از آن فرد بخواهید دامنه را به پنل کاربری شما منتقل کرده و ایمیل مربوطه را تغییر دهید.

اما دامنه های ملی از نظر مالکیت متفاوت هست تمام دامنه های ملی که ثبت می شوند نیاز به یک شناسه ایرنیک دارند که مانند کدملی هر فرد یکتا می باشد!
باید ابتدا از سایت nic.ir یک شناسه ایرنیک دریافت کنید و سپس دامنه را روی شناسه خود ثبت کنید یا اگر شخصی کار های مربوط به سایت شما را انجام می دهد بخواهید روی شناسه شما این دامنه را ثبت کند!

در این صورت دامنه وارد پنل ایرنیک شما می شود و دیگر مالکیت آن متعلق به شماست و امکان اینکه دامنه از دسترس شما خارج شود نیست!

نکته: دسترسی به پنل ایرنیک خود را نباید در اختیار طراح یا برنامه نویس خود قرار دهید چون ممکن است باعث تغییر در رابط ها یا انتقال دامنه شوند.

اگر موارد گفته شده رعایت شود می توانید با خیال راحت به توسعه وب سایت خود بپردازید و دغدغه ای بابت دامنه و مالکیت آن نداشته باشید!

پس برای راه اندازی یک وب سایت شما نیاز به هاست و دامنه دارید. تا به کمک این دو سایت خود را راه اندازی کنید و به صورت 24 ساعته در فضای اینترنت در دسترس عموم قرار دهید.

 

هاست و دامین چیست؟

 

چه هاستی برای ما مناسب هست؟ و چند نوع هاست داریم؟

پاسخ به این سوال که چه هاستی برای ما که تازه می خواهیم اقدام به راه اندازی سایت کنیم مناسب هست نیازمند یک بررسی دقیق و کامل دارد.
موارد متعددی باید از نظر فنی مورد ارزیابی قرار بگیرد تا پاسخی که داده می شود نزدیک به واقعیت باشد.

ما در راه اندازی یک وب سایت اول باید بررسی کنیم زبان نوشته شده برای سایت ما چیست؟ اگر سایت ما با مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس پیاده سازی شده است عموما هاست های:

هاست لینوکس :

اگر سایت شما تازه در حال راه اندازی هست و در شروع کار هستید شاید این هاست ها با توجه به قیمتی که دارند بهترین گزینه برای شروع کار باشند. این هاست ها منابع بالایی ندارند برای همین از نظر قیمت کاملا مناسب هستند و با خرید هاست لینوکس می توانید پروژه خود را آغاز کنید و بعد از راه اندازی و به اتمام رساندن مراحل آزمایشی نسبت به ارتقای هاست خود به سرویس های قوی تر اقدام کنید.

هاست وردپرس :

هاست های وردپرس که به صورت اختصاصی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهینه شده اند کمک می کنند برای سایت های وردپرسی عملکرد مناسب تری داشته باشند این هاست ها منابع بیشتری نسبت به هاست لینوکس دارند و کیفیت بهتری را در اختیار شما قرار می دهند! عموما پروژه های وردپرسی از افزونه هایی نظیر ووکامرس و المنتور استفاده می کنند که باعث درگیری منابع می شوند! این هاست ها کمک می کنند شما پروژه خود را بدون مشکل ران کنید.

هاست ووکامرس :

این هاست همانطور که مشخص هست به طور کامل برای سایت های فروشگاهی برپایه وردپرس و ووکامرس طراحی شده است. منابعی که در این هاست در اختیار کاربر قرار می گیرد بالا می باشد که در ورودی های بالای سایت در زمان تبلیغ یا پیک مصرف راندمان بسیار خوبی دارد و جلوی کند شدن سرویس را می گیرد.

هاست اختصاصی :

اگر سایت شما وارد مرحله ای شده است که دیگر هاست های معمول جوابگو نیاز سایت و کاربران نمی باشد و مدام قطعی و کندی را تجربه می کنید پیشنهاد می کنیم از هاست های اختصاصی استفاده کنید.

این هاست با قرار گیری روی جدیدترین سرور ها و قدرتمندترین سخت افزار های روز دنیا عملکرد استثنایی دارند و ورودی های بسیار بالا را به خوبی هندل می کنند.

پس فراموش نکنید قبل اینکه به سرور اختصاصی کوچک کنید پیشنهاد ما این سایت یکبار هاست اختصاصی را تجریه کنید.

در خرید هاست بسته به نیاز خود و توضیحاتی که داده شد می توانید یکی از این هاست ها را تهیه کنید.

اما همیشه زبان سایت با php یا وردپرس نیست و گاهی سیستم سایت با nodejs یا پایتون نوشته شده است در کنار این موارد لاراول هم جزو فریم ورک های محبوب می باشد اگر سیستم شما شامل این موارد بود نیاز است سراغ هاست های زیر بروید.

هاست پایتون و نود جی اس :

هاست هایی نظیر پایتون و نودی جی اس به صورت اختصاصی برای پروژه هایی مانند جنگو یا فلسک و ناکست , نکست و پروژه های معمول نود جی اس مناسب می باشند.

تا چند سال پیش برنامه نویسانی که با این زبان ها کار می کردند به ناچار باید سراغ سرور مجازی یا اختصاصی می رفتند که خوب چالش های فراوانی در کنار هزینه های بالا به آن ها تحمیل می کرد با راه اندازی این هاست ها تا حد خیلی زیادی این مشکلات برطرف شده است.

اگر شما هم با این زبان ها مشغول به کار هستید حتما باید در تهیه هاست از این نوع هاست ها استفاده کنید.

هاست لاراول :

هاست لاراول مختص پروژه های لاراولی هست همانطور که از نامش پیدا هست. این هاست ها دسترسی ترمینال و امکان اجرای دستورات لاراول را دارند و برای پروژه های لاراول کاملا توسعه یافته اند.

بنابراین اگر یک سایت لاراولی دارید قبل از خرید سرور مجازی هاست لاراول را امتحان کنید و با توجه به امکاناتی که دارد به شما کمک می کند کمتر درگیر کانفیگ سرور شوید.

دقت داشته باشید یک هاست بد و با کیفیت پایین، می‌تواند زحمات شما را برای پیشرفت یک وب سایت به هدر بدهد و خسارت زیادی را به شما وارد سازد. و تمام تلاش هایی که شما شاید طی سال ها انجام دادید را از بین ببرد.

ما در مقاله راهنمای انتخاب هاست مناسب مواردی که باید برای خرید هاست و دامین دقت داشته باشید را خدمت شما ارائه کردیم.

 

چه دامنه ای باید ثبت کنیم؟

پاسخ به این پرسش که برای کسب و کار خود چه دامنه ای باید ثبت کنیم یا اینکه آیا دامنه ثبت شده تاثیری در کیفیت عملکرد هاست دارد یا خیر را می توان به شکل زیر پاسخ داد

در ابتدا شما باید مشخص کنید وب سایت شما در چه زمینه ای می باشد اگر چه می توان گفت دامنه یک موضوع سلیقه ای هست اما تا حدی می توان حرفه ای تر عمل کرد.

برای مثال پسوند shop برای سایت های فروشگاهی استفاده می شود اما حتما شما هم سایت های فروشگاهی زیادی با پسوند ir و com دیده اید.

پس لزوما نمی توان گفت هر پسوندی دقیقا برای کار خاص ساخته شده است.

اما این موارد را به طور کلی باید در نظر داشت:

1- کوتاه و ساده باشد:

دامنه‌ ای که کوتاه و ساده باشد کمک می کند:

سریع‌تر تایپ می‌شود.

راحت‌تر در ذهن می‌ماند.

احتمال اشتباه تایپی در آن کمتر است.

2- مرتبط با موضوع فعالیت باشد

دامنه‌ای که با نوع کسب‌ و کار یا محتوای سایت هماهنگ باشد:

درک سریع‌تری به کاربر می‌دهد.

حس اعتماد ایجاد می‌کند.

در نتایج جستجو بهتر دیده می‌شود.

3- ترجیحاً با پسوند های شناخته شده تر 

در خرید دامنه بهتر است از پسوند های شناخته شده تر مانند com استفاده کنید تا کاربران اعتماد بیشتری داشته باشند.

اکثر کاربران هنگام تایپ آدرس سایت، com را پیش‌ فرض در نظر می‌ گیرند.

برای کسب‌ و کار های بین‌ المللی، گزینه‌ی اول محسوب می‌ شود.

شامل کلمات کلیدی باشد :

استفاده از کلمات کلیدی در دامنه به صورت کوتاه و مختصر یک حربه تبلیغاتی بسیار جذاب می باشد که علاوه بر این مورد باعث می شود:

سایت در نتایج گوگل بهتر دیده شود.

مخاطب سریع‌ تر موضوع سایت را متوجه شود.

نکته: استفاده زیاد از کلمات کلیدی باعث می‌ شود دامنه طولانی و غیر برند‌پذیر شود.

از اعداد، خط فاصله و حروف خاص پرهیز کنید:

استفاده از خط فاصله و حروف خاص باعث می شود نام دامنه از حالت استاندارد خارج شود

دامنه‌ هایی با کاراکتر های اضافه گیج‌ کننده‌ اند و زیبایی را از بین می برند.

سخت‌ تر به ذهن سپرده می‌ شوند و برای دفعات بعدی که کاربر قصد ورود به سایت را دارد نمی تواند دامنه را به خاطر داشته باشد.

احتمال اشتباه تایپ در آن‌ ها بیشتر است و طبیعتا اگر یک کاراکتر اشتباه شود امکان باز کردن سایت وجود نخواهد داشت.

 

در صورتی که قصد راه اندازی وب سایت دارید، پست راهکارهایی برای موفقیت وب سایت را از دست ندهید.

چنانچه در زمینه انتخاب هاست و دامنه نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید می توانید در قسمت پشتیبانی آنلاین و یا از بخش درخواست پشتیبانی، پیام ارسال کنید تا همکاران بخش فنی ما، راهنمایی های لازم را خدمت شما ارائه دهند.(ارسال درخواست پشتیبانی)

5/5 - (1 امتیاز)