بررسی خطای ۵۰۴ و روش های برطرف کردن آن
خطای ۵۰۴ یا همان Gateway timeout یکی از خطاهای سمت سرور است. خطای سمت سرور به این معنا می باشد که برای رفع این اخطار لازم است تا تنظیماتی از طرف مدیر وب سایت یا مدیر سرور انجام شود.
عمده دلیل وقوع این خطا مربوط به عدم ارتباط میان یک پراکسی سرور با سرور اصلی سایت می باشد که باعث ایجاد این اخطار می شود و در نتیجه کاربر در مرورگر خود با پیام هایی مشابه Gateway timeout مواجه شود.
در این آموزش می خواهیم چند روش را برای برطرف کردن این خطا بررسی کنیم.
با ما همراه باشید.
روش های احتمالی برطرف کردن خطا ۵۰۴ را می توان از دید کاربر سایت و مدیر سرور بررسی کرد.
ابتدا روش هایی که می تواند از طرف کاربر سایت انجام شود را ذکر می کنیم.
۱ – غیرفعال کردن سرویس های تغییر آی پی
اگر از سرویس ها یا نرم افزارهای تغییر آی پی استفاده کرده اید و هنگام بارگزاری سایت با خطا ۵۰۴ مواجه شده اید، آنها را قطع کنید و سپس مجددا سایت مورد نظر را باز کنید. ممکن است ابزار مورد استفاده شما قادر به اتصال به سرور سایت نباشد. چنانچه مشکل رفع شد در صورت نیاز باید از ابزارها یا سرویس های دیگری استفاده کنید.
۲ – بارگذاری دوباره سایت
در صورت مواجه با این خطا می توانید سایت را با استفاده از کلیدهای Ctrl + F5 مجددا بارگذاری کنید.
ممکن است استفاده از این روش موثر باشد و مشکل عدم ارتباط با سایت رفع شود.
۳ – پاک کردن کش مرورگر
در مواردی ممکن است خطا ۵۰۴ به علت کش شدن مرورگر باشد. در این حالت می توانید با پاک کردن کش مرورگر و بارگذاری مجدد سایت، نتیجه را بررسی کنید.
برای پاک کردن کش مرورگر می توانید از این آموزش استفاده کنید.
۴ – تغییر سرورهای دی ان اس
دی ان اس که در سیستم های کاربران برای تبدیل یک دامنه اینترنتی به آی پی مورد استفاده قرار می گیرد عموما از سوی شرکت فراهم کننده اینترنت تامین می شود، در مواقعی ممکن است علت بروز ارور ۵۰۴ از این دی ان اس ها باشد. برای بررسی بیشتر می توان از آدرس هایی مانند ۸.۸.۸.۸ یا ۸.۸.۴.۴ که برای گوگل هستند استفاده کرد.
برای انجام این کار می توانید از روش سوم این آموزش استفاده کنید.
در ادامه روش هایی که می تواند از طرف مدیر سایت یا سرور انجام شود را ذکر می کنیم.
۵ – خاموش کردن فایروال
چنانچه این ارور ادامه دار باشد و رفع نشود برای بررسی علت موضوع می توانید فایروال سرور را به صورت موقت غیر فعال کنید و چنانچه مشکل رفع شد باید تنظیمات فایروال را مورد بررسی قرار دهید.
۶ – فایل htaccess
کدهای اشتباه در فایل htaccess که وظیفه بازنویسی تنظیمات اعمالی وب سرور را بر عهده دارند نیز می تواند از عوامل بروز این ارور باشد. لذا با دقت کدهای قرار گرفته شده در این فایل را بررسی کنید.
۷ – خاموش کردن CDN
چنانچه از cdn هایی مانند کلادفلر یا ابرآروان استفاده می کنید، ممکن است سرورهای پراکسی این سی دی ان ها در ارتباط با سرور اصلی سایت دچار اختلال شده باشند و منجر به ارور ۵۰۴ شوند. به صورت موقت می توانید این cdn ها را خاموش کنید و نتیجه را بررسی کنید.
۸ – سنگین شدن دیتابیس
در مواردی مشاهده می شود که حجیم شدن بسیار زیاد دیتابیس باعث بروز ارور ۵۰۴ شده است، لذا باید دیتابیس را بررسی کنید و در صورت نیاز نسبت به بهینه سازی آن اقدام کنید.
۹ – بررسی قالب ها و افزونه ها
چنانچه از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، ممکن است ارور ۵۰۴ که با آن مواجه می شوید ناشی از قالب ها یا افزونه ها باشد. در این صورت باید قالب فعال سایت و تک تک افزونه ها را بررسی کنید.
برای انجام این کار می توانید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید.
۱۰ – انتخاب هاست مناسب
یکی از مواردی که ممکن است منجر به بروز خطای ۵۰۴ شود، بازدید بالای یک سایت و کافی نبودن منابع هاستی باشد که سایت بر روی آن میزبانی می شود. در نتیجه باید نسبت به تهیه یک هاست مناسب با منابع کافی و سرعت بالا اقدام کنید.
امیدواریم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد.