راهنمای خرید هاست و دامنهی مناسب برای سایت
امروزه با پیشرفت های بسیار زیاد در زمینه وب سایت ها اکثر افراد حتی با کمترین اطلاعات می توانند برای خودشان یک وب سایت راه اندازی کنند، دلیل این امر هم وجود کدهای مدیریت محتوا یا همان CMS هاست، این کدها به صورت رایگان و به زبان فارسی در دسترس عموم قرار دارند و همچنین نصب و استفاده از آنها بسیار ساده بوده و امکانات بسیار زیادی را برای کاربران فراهم میکنند، از این رو کاربر دیگر نیاز به دانش برنامهنویسی ندارد.!
یکی از چالش های بزرگ انتخاب بستر یا سرویس مناسب برای وب سایت ها می باشد که در این مقاله می خواهیم در مورد این موضوع بحث و گفتگو کنیم.
اما هاست و دامنه چیست؟
هاست و دامنه سرویس هایی هستند که شما برای راه اندازی وب سایت در بستر اینترنت به آن ها نیاز خواهید داشت.
هاست: فضایی است که اطلاعات وب سایت شما از قبیل فایل ها (عکس، فیلم و …)، بانک های اطلاعاتی و موارد های دیگر در آن نگهداری می شود و به صورت 24 ساعته در طول شبانه روز در دسترس دیگران قرار میگیرد. به زبانی دیگر هاست ها فضایی روی هارد سرور هستند که اطلاعات سایت ها در آن ذخیره و نگهداری می شود.
دامنه یا دامنه: دامنهها همان آدرس وب سایت هستند که کاربر با وارد کردن آن در مرورگر می تواند وب سایت شما را مشاهده کند در واقع دامنه به هاست متصل شده و کمک میکند تا کاربر به راحتی به وب سایت شما دسترسی داشته باشد به صورت مثال یکی از دامنهها: parswebserver.com
برای خرید هاست و دامنه می توانید از این قسمت لیست پنل های هاست را مشاهده کرده در ادامه سفارش دامنه را نیز ثبت کرده تا این دو سرویس به صورت آنی برای شما فعال و خدمت شما تحویل داده شود.
در ادامه می خواهیم در مورد راهنمای خرید هاست و دامنه مناسب برای سایت بیشتر صحبت کنیم…
هاست مناسب وب سایت خود را چگونه انتخاب کنیم؟
فاکتورهایی که برای انتخاب هاست مناسب باید مدنظر قرار بدهید در زیر شرح داده شده است
زبان برنامه نویسی وب سایت
اول باید مشخص شود زبان برنامه نویسی وب سایت شما چه زبانی است اگر از CMS هایی مثل وردپرس، جوملا، فروشگاه ساز های پرستاشاپ و … می خواهید استفاده کنید این ها به زبان PHP هستند که برای این نوع سیستم ها هاست لینوکس باید تهیه شود اما اگر زیان وب سایت شما ASP.NET باشد حتما باید هاست ویندوز تهیه کنید چون این زبان در هاست لینوکس پشتیبانی نمی شود.
نکنه: منظور از هاست لینوکس و هاست ویندوز این است که سیستم عامل سرور های آن ها لینوکس و دیگری ویندوز می باشد اما هاست های لینوکس بسیار محبوب تر از هاست های ویندوزی هستند.
مکان یا کشوری که سرور هاست ها در آن قرار دارد
یکی از عواملی که بر سرعت بارگذاری وب سایت شما تاثیر زیادی دارد مکان سرور هاست شما خواهد بود هرچقدر این مکان به بازدید کننده وب سایت شما نزدیکتر باشد سرعت بارگذاری بهتر خواهد بود، برای ما ایرانی ها وجود سرور در ایران می تواند بسیار مناسب باشد اما در واقع به دلیل عدم وجود زیر ساخت های مناسب به صورت کلی کیفیت هاست ها در سرور های ایران کمتر از هاست خارج هستند که این امر زمانی بشتر جلوه میکند که موتورهای جستجو مانند گوگل نمی توانند با سرعت مناسب وب سایت شما را که در سرور ایران هست مشاهده و ایندکس کنند که این برای سئو وب سایت شما تاثیر بدی خواهد داشت.
اما انتخاب هاست ایران و یا هاست خارج بر اساس بحث بالا به انتخاب خودتان و شرایتتان خواهد بود.
حجم فایل ها و پایگاهداده یا بانک اطلاعاتی
یکی از موارد کلیدی دیگر حجم فایل ها و پایگاهداده وب سایت شماست که باید در انتخاب هاست مورد بررسی قرار گیرد، برای مثال اگر حجم وب سایت شما ۱ گیگابایت است دیگر نمی توانید این وب سایت را روی یک هاست ۵۰۰ مگابایت نگهداری کنید، حجم وب سایت ها بستگی به نوع آن ها متفاوت خواهد بود برای مثال وب سایت فروشگهای معمولا بین ۵۰۰ تا ۱ گیگابایت فضا نیاز دارد و یک وب سایت خبری از ۱ گیگابایت به بالا نیاز به فضا دارد. البته این موارد ثابت نیستند و یک وب سایت در شروع نیاز به حجم زیادی ندارد.
نکته: هاست ها به راحتی قابل ارتقا هستند و در صورتی که حجم هاست شما پر شود می توانید به راحتی با پرداخت تفاوت قیمت هاست خود را ارتقا بدهید.
بک آپ گیری یا تهیه نسخه پشتیبانی
یکی از مواردی که باید بررسی شود تهیه نسخه پشتیبانی از هاست ها است، عوامل بسیاری می تواند یک وب سایت را تهدید کند مثل هک شدن وب سایت، حذف شدن اشتباهی بخشی از سایت، سوختن هارد سرور و عوامل دیگر که وجود نسخه پشتیبانی بسیار مهم خواهد بود. نسخه پشتیبانی باید به صورت منظم و نگهداری آن در سروری دیگر انجام بپذیرد.
نکته: بهتر است هر چند وقت یک بار از وب سایت خود بک آپ تهیه کرده و در سیستم خودتان نگهداری کنید.
پشتیبانی مناسب
هاست و دامنهای که می خواهید تهیه کنید باید از یک شرکت معتبر باشد که چندین سال است در این زمینه فعالیت میکند، وب سایت شما حاصل تلاش ها و هزینه هایی است که برای آن انجام داده اید پس در صورتی که برای وب سایت مشکلی به وجود بیاید و یا در دسترس نباشد شرکتی که از آن هاست تهیه کرده اید و سایت شما روی سرور های آنها قرار دارد باید در کمترین زمان ممکن قادر به پاسخگویی به مشکلات شما باشد.
امکانات هاست
هاست ها دارای امکانات جانبی هستند که این می تواند یکی از فاکتور های انتخاب هاست مناسب باشد، به صورت مثال تعداد ساب دامنهها و اکانت های FTP و همجنین تعداد اکانت ایمیل و امکان اضافه کرن دامنه های بیشتر به هاست و موارد های دیگر که در سایت های خرید هاست و دامنه این موارد ذکر شده است.
دامنه مناسب برای وب سایت خود را چگونه انتخاب کنیم؟
همانطور که در بالا خدمت شما عرض شد دامنه یا دامنه همان ادرس وب سایت هستند و دارای پسوند های مختلفی است برای انتخاب دامنه اول باید مطمئن شوید که دامنه مورد نظر شما در دسترس هست یا فرد دیگری قبلا آن را ثبت کرده است برای جستجو ثبت دامنه می توانید از وب سایت پارس وب سرور کمک بگیرید.
اما اینکه چه پسوندی را باید برای وب سایت خود انتخاب کنید باید خدمت شما عرض کنم همه پسوند ها باهم یک کار را انجام می دهند اما معمولا اکثر سایت ها از پسوند های ir و com استفاده میکنند،
امیدواریم این مقاله توانسته باشد شما را در انتخاب هاست و دامنه مناسب یاری کرده باشد.