راهنمای فعال سازی ردیس(redis) در هاست سی پنل

برای اولین بار در ایران، با تلاش تیم توسعه پارس وب سرور، دیتابیس ردیس (Redis) به سی پنل اضافه شده است و این امکان به وجود آمده است که در پروژههای مختلف از ردیس استفاده کرد.
ردیس (Redis) چیست و چه کاربردی دارد ؟
همانطور که می دانید، کش ردیس یکی از سریعترین کشهای قابل استفاده در پروژه است که میتواند سرعت لود و پاسخدهی پروژه را به طرز چشمگیری افزایش دهد و فشار بر روی منابع هاست به خصوص سی پی یو را کاهش دهد.
کش ردیس ( redis) یکی از کاربردها و استفادههای دیتابیس ردیس در پروژههاست.
ردیس همینطور برای مدیریت سشنها و مدیریت صفها در پروژه هم مورد استفاده قرار میگیرد که بازدهی و سرعت پروژهها را افزایش میدهد.
در این پست به صورت کامل به معرفی دیتابیس ردیس پرداختیم که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مشاهده بفرمایید. (کش ردیس چیست و چه کاربردی دارد؟)
تفاوت کش ردیس با کش های معمول مبتنی بر فایل
کش Redis معمولاً ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر از کش های سنتی مبتنی بر فایل روی هاست است. در ادامه این پست، دلیل این اختلاف سرعت را بررسی میکنیم:
دسترسی در حافظه (RAM) به جای دیسک
Redis اطلاعات را در حافظه RAM نگهداری میکند، در حالی که کش فایل روی هاست بر روی دیسک (HDD یا SSD) ذخیره و فراخوانی میشود.
دسترسی به RAM در حد نانوثانیه است، اما دسترسی به SSD در حد میلیثانیه و به HDD در حد چند میلیثانیه طول میکشد.
ساختار دادههای بهینهشده
Redis از ساختارهای دادهای سریع مانند هشها، لیستها، ستها و… استفاده میکند، اما کش فایل معمولاً به صورت متنی یا باینری روی سیستم فایل ذخیره میشود که نیاز به پردازش بیشتری هم برای ذخیره کردن و هم برای فراخوانی و پردازش دارد.
پردازش در حافظه و بدون I/O دیسک
Redis درخواستها را کاملاً در حافظه رم هاست پردازش میکند، در حالی که کش فایل نیاز به خواندن/نوشتن روی هارد هاست دارد که زمانبر است.
این مورد به خصوص در هاستهایی که بازدید کننده همزمان بالایی دارند و در اوج ترافیک و بازدید، میتواند بسیار مهم و حیاتی باشد.
پشتیبانی از پردازشهای همزمان (Concurrency)
Redis یک سرور تکریسهای (Single-threaded) با بهرهگیری از event-driven است که بهینهتر از خواندن/نوشتن فایل در چندین فرآیند است.
سیستم فایل معمولاً در مواجهه با درخواستهای همزمان دچار کندی و قفل شدن میشود.
مقایسه سرعت کش ردیش با کش های معمول
اگر کش فایل روی SSD باشد، ممکن است حدود ۱۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ درخواست در ثانیه را پاسخ دهد، اما Redis میتواند حدود ۱۰۰,۰۰۰ تا ۱,۰۰۰,۰۰۰ درخواست در ثانیه را پردازش کند.
راهنمای فعال سازی ردیس در هاست سی پنل
گزینه redis در بین منوهای تب databases در سی پنل وجود دارد. ابتدا به سی پنل لاگین می کنیم و به تب دیتابیس می رویم.
بر روی گزینه redis databses کلیک می کنیم تا به صفحه دیتابیس ردیس منتقل شویم.
برای اولین بار وفتی به این صفحه مراجعه می کنیم، ردیس غیر فعال است و به این صورت نمایش داده می شود.
با کلیک بر روی این گزینه، ردیس نصب شده و فعال و قابل استفاده می شود.
بعد از فعال شدن ردیس، صفحه ای مشابه صفحه بالا در سی پنل برای شما نمایش داده می شود.
در این صفحه مسیر redis host نمایش داده می شود که به صورت زیر است .
/home/username/redis/redis.dock
مقدار میزبان ردیس (redis host) باید در تنظیمات پروژه و یا به طور مثال در کانفیگ کش افزونه وردپرس وارد شد.
به جای username نام یوزر سی پنل هاست شما قرار می گیرد.
در قسمت پایین همین صفحه “نمونه کدها برای اتصال به ردیس” وجود دارد که به ترتیب نمونه کدهاب مورد نیاز برای اتصال به ردیس در پروژه های جنگو ( django)، نود جی اس (nodejs)، لاراول (laravel)، فلسک (flask) , وردپرس (wordpress) وجود دارد.
ذکر این نکته ضروری است که به دلیل نوع اتصال به ردیس که از نوع UNIX هست نیازی به وارد کردن یوزرنیم و پسورد نیست و همینطور نیاز به وارد کردن پورت هم نمی باشد و در صورت نیاز مقدار 0 برای پورت وارد می شود.
در صحه دیتابیس ردیس ( redis database) امکان استاپ کردن و حذف کامل دیتابیس ردیس وجود دارد.
البته بسته به پروژه، ممکن است نیاز به نصب پکیج و یا ماژول های اضافه دیگر و همینطور تغییر و ویرایش قسمت هایی از پروژه برای استفاده از کش ردیس باشد که می توانید در این مورد با برنامه نویس پروژه مشورت و راهنمایی بگیرید.
راهنمای تست فعال بودن ردیس بر روی هاست
برای تست فعال بودن ردیس در هاست هایی که ترمینال دارند (هاست های لاراول، نودجی اس و پایتون، هاست اختصاصی) می توانیم کد زیر را در ترمینال اجرا کنیم .
redis-cli ping
اگر با اجرای دستور بالا پاسخ PONG را دریافت کردیم به منزله این است که ردیس در هاست ما فعال و قابل استفاده است.
در صورتی که هر گونه سوال و یا ابهامی در زمینه فعال کردن و یا اضافه کردن ردیس در پروژه خود داشتید می توانید از ناحیه کاربری ، درخواست پشتیبانی ارسال کنید تا همکاران ما سرویس هاست شما را بررسی و راهنمایی های لازم خدمت شما ارسال شود. (درخواست پشتیبانی)
























