دقیقه مطالعه

5 باور غلط امنیتی

5 باور غلط امنیتی
20 - بهمن - 1398

وقتی در حال گشت و گذار اینترنتی هستیم روش های زیادی وجود دارد تا تحت حمله امنیتی قرار بگیریم.
با گسترش چشمگیر اینترنت همواره شاهد افزایش این تهدیدات امنیتی هستیم اما همیشه باور های غلطی وجود دارد که ما را از هوشیاری کامل در این زمینه که بسیار هم خطرناک و جدی است غافل می کند.

در این مقاله می خواهیم به 5 باور غلطی که بسیار هم همه گیر است اشاره کنیم.

باور غلط 1:

قرار نیست اتفاقی برای من بیفتد!!!
من یک فرد عادی هستم و هیچ چیز باارزشی برای سرقت در فضای اینترنت ندارم! فقط افراد مهم و ثروتمند تحت تاثیر این حملات قرار می گیرند و جای نگرانی برای من وجود ندارد!
این جملات آشنایی به نظر می رسد نه؟
این شاید رایج ترین باور غلطی باشد که بین مردم وجود دارد اما خوب است بدانیم که حملات سایبری به میزان اهمیت شما بستگی ندارد بلکه به سیستم و ابزارهای خودکاری که از آن ها در محیط اینترنت استفاده می کنید بستگی دارد!
اگر هکرها وارد سیستم شما شوند هر اطلاعات و مشخصاتی که برای حملات بعدی خود به دیگران که ممکن است نیاز داشته باشند را جمع آوری می کنند و شما اصلا شاید از این موضوع آگاه نشوید.
پس فکر نکنید که شما اهمیت زیادی در اینترنت ندارید وقتی یک هویت دیجیتالی دارید پس برای هکرها ارزشمند هستید!

باور غلط 2:

من یک پسورد امنیتی قوی و پیچیده دارم!!!
البته که یک پسورد قوی و پیچیده مهم است اما تنها یک لایه امنیتی محسوب می شود و نمی تواند به طور صد در صد جلوی حملات امنیتی و سایبری را بگیرد!
هیچ وقت از یک پسورد برای تمام حساب های خود در اینترنت و فضای مجازی استفاده نکنید این مورد بسیار مهم است و عموما دیده می شود بخاطر همین اشتباه ساده با هک شدن یک حساب مابقی حساب ها هم به راحتی هک می شوند!
عموما پسورد های پیچیده را نمی توانیم بخاطر بسپاریم و باید در جایی در گوشی یا کامپیوتر ذخیره کنیم این مورد هم یک نقص امنیتی بزرگ دیگر است!
سعی کنید همواره از یک نرم افزار مدیریت گذرواژه استفاده کنید و پسورد ها را داخل آن قرار دهید!

باور غلط 3:

اگر این آنتی ویروس را نصب کنم امن هستم!
اگر فکر می کنید یک نرم افزار آنتی ویروس می تواند به شما امنیت صد در صد بدهد بسیار در اشتباه هستید!
این فقط یک استراتژی بازاریابی برای فروش آنتی ویروس از شرکت سازنده است.
فراموش نکنید هیچ راه حل امنیتی غیرقابل نفوذ نیست!
داشتن یک آنتی ویروس قطعا یک خط دفاعی خوب است اما نباید تمام اعتماد خود را معطوف به همین نرم افزار کنید شما همیشه باید سیستم های امنیتی دستگاه های خود را به روز نگهدارید و به جای اتکا به یک نرم افزار از لایه های امنیتی بیشتری بهره ببرید.

باور غلط 4:

من فقط از منابع قابل اعتماد دانلود و خرید می کنم!
این هم باور غلطی هست که خیلی از کاربران اینترنتی به آن ایمان دارند!
دوری از سایت های نه چندان مطمئن و خرید نکردن از سایت های ناآشنا شاید روش خوبی برای جلوگیری از حملات سایبری به خصوص فیشینگ ( سرقت اطلاعات حساب بانکی ) باشد.
اما قطعا نمی تواند به صورت صد در صد جلوی این موارد را بگیرد!
هکرها می توانند کد های مخرب را به سایت های مطمئن و قابل اعتماد تزریق کنند و بدون اینکه شما متوجه شوید به حساب های بانکی و مجازی شما دسترسی پیدا کنند.
همیشه به خاطر داشته باشید این که شما در سایت های مطمئن هستید و اعتماد کامل دارید دلیل بر این نمی شود که در آن لحظه تهدید امنیتی وجود ندارد!

باور غلط 5:

شبکه های اجتماعی امن هستند و من فقط با آن هایی که می شناسم در ارتباط هستم!
با رشد فزاینده شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای این حملات سایبری و سرقت اطلاعات شخصی بوجود آمده است.
اینکه ما در شبکه اجتماعی فقط کسانی را که می شناسیم و با آن ها برخورد داریم در ارتباط باشیم نمی تواند از ما در برابر این حملات محافظت کند.
هکرها با ایجاد حساب های جعلی و ساخت پروفایل های تقلبی سعی بر این دارند اطلاعات شخصی دیگران را جمع آوری کنند و در موارد نیاز به سو استفاده بپردازند.
آن ها کدها و محتوای مخرب را در همین صفحات قرار می دهند و ما ناخواسته وارد دام آن ها می شویم.
پس همیشه باید در فضای مجازی از صفحاتی که نمی شناسیم و صحت آن برای ما جای شک و شبهه دارد دوری کنیم.

در خاتمه این باور های غلط خود را رها کنید.
هکرها می دانند کاربران اینترنت از خود رفتار های بی خطر نشان می دهند و تا جای ممکن سعی دارند از هر طریقی برای خود مشروعیت ایجاد کنند.
همیشه آماده باشید و در معرض اطلاعات غلط قرار نگیرید!
نرم افزار های امنیتی خود را به روز نگهدارید و تا جایی که می توانید همیشه از راه حل های امنیتی جدید استفاده کنید تا دچار مشکل قرار نشوید.

4.5/5 - (6 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Array to string conversion in /home/parswebserver/public_html/wp-content/plugins/google-captcha/google-captcha.php on line 706
Array

دیدگاه های این نوشته